ASApro Projektipalvelu
Onko aikataulun aikaansaamisessa ongelmia? Kun kiire painaa, niin apu on yllättävän lähellä


6.2.24 Tocoman vaihtaa nimeään: Tocoman Aikataulun nimi muuttuu Admicom Planneriksi

6.2.24 PlanMan Project/ Tocoman Aikataulu ohjelmissa rivitetty resurssikuvaaja ei toimi, jos resurssirekisteri on hierakkinen

25.1.24 WhatsApp-viestintä takkuaa. Applen sovellus ei anna ilmoituksia vaikka ilmoitukset on päällä. Vasta kun avaa sovelluksen, alkavat ilmoitukset tulla. -> Sovelluksen virhe on korjattu (3/24).

5.9.23 PlanMan Project/ Tocoman Aikataulu ohjelmissa kalenterin lomamääritykset on syytä päivittää vanhoista pohjista: Projekti -> Kalenterit -> Muokkaa (Perus jne) -> Juhlapyhät-painike. 

20.3.23 PlanMan Project 2023 ja Tocoman Aikataulu 3.4 -versioissa paikka-aikakaavion janatekstien muokkaus kaataa ohjelman. Ongelman voi kiertää Ominaisuudet-paneli -> Tilannekohtaiset ominaisuudet -> aika-alueen ulkoasun kautta. Kysy tarkemmat ohjeet tarvittaessa. Paikkataulukon viimeisen rivin poisto kaataa ohjelman. Korjausta odotellaan.

20.3.23 PlanMan Project 2023 -versiossa on mm. tehtävän ja projektin dialogeissa sekaisin suomea ja englantia. Korjauksen voi istuntokohtaisesti tehdä vaihtamalla kielen englantiin ja takaisin suomeen. 

20.3.23 PlanMan Project 2023 ja Tocoman Aikataulu 3.4 -versioissa janatekstien kokomääritys virheellinen. Käytetty tekstikoko täytyy valita pari pixeliä haluttua pienemmäksi. Toisaalta kirjoitin saattaa tulkita toisin - koittakaa kestää, niin minäkin.

24.5.22 Tocoman Oy on ostanut PlanMan Oy:n
Toistaiseksi ohjelmistojen kehitys jatkuu rinnakkain.

31.12.22 PlanMan Oy sulautuu osaksi Tocoman Oy:tä

1.10.20 PlaNet-ohjelmasta löytyi vakava kaatumisen aiheuttava virhe. Ongelma on tullut Windows 10 -päivityksessä. Tilanneviivojen ylläpito Projekti -> Pystyalueet -> Tilanneviivat -ikkunassa. Hiiren/ näppäimistön käyttö saattaa kaataa ohjelman välittömästi. Tilanneviivan poisto pikavalikon kautta onnistuu. Tilanneviivan voi lisätä Lisää tilanneviiva -toiminnolla ja Projektitiedot-ikkunassa voi muuttaa seurantapäivää.

11.3.20 PlanMan Project 2020 -versiossa on uusi tallennusvarmistus. Sovellusasetuksissa voi laittaa varmuuskopion tallennuksen päälle (Varmuuskopio käytössä -> Kyllä), jolloin sovelluskansion Autosave-kansion alakansioon BAK (oletus) tallentuu aikataulusta kopio tallennettaessa. Tallennuksista voi säilyttää numeroidut kopiot tai vain viimeisimmän (Poista varmuuskopio? -> Ei). Tallennuksille asetetaan myös aikaraja säilytykselle päivissä (projektin aika/ 365). Varmuuskopiot voi avata Gallerian Varmuuskopio-kansiosta.
Toimintoa voi suositella erityisesti pilvipalvelujen käyttäjille, jossa useampi käyttäjä voi avata samoja tiedostoja. 

Edelleen kannattaa pitää päällä käytönaikainen varmistus (Autom. tallennus -> Kyllä). Hyväksi havaittu tallennusväli on 5 min.  

9.3.20 PlanMan Project -ohjelmassa on resurssien ylikuormavaroitus, joka määritetään resurssirekisteriin kullekin resurssille erikseen. Samalla määritetään millä aikajaksolla ylikuormaa tarkastellaan (suhteessa saatavuuteen).

9.3.20 PlanMan Project -ohjelmassa toimintaverkkoa suunnitellessa kannattaa projektin asetuksissa laittaa yksi kriittinen polku -asetus päälle, jotta saa pelivarat näkyviin.

12.3.19 PlanMan Project -ohjelma tekee projektille tallennuslokia (pvm + käyttäjätunnus). Mikäli sen haluaa tyhjentää esim. uutta projektia luodessa, onnistuu se Ominaisuudet -> Projekti (kaikki-kentät näkyvissä). Kun Tallennusloki-kohdan alla olevan Kommentti-asetuksen laittaa ensin päälle ja sitten pois, tulee kysymys Tyhjennä loki? Huom! Jos poistossa on ongelmia (ei toimi 2020 ja 2023 versioissa), niin ota yhteyttä.

30.8.18 
PlaNet-ohjelma toimii DEMO-versiona. Ohjelman lisensiointikoodi on erilainen joka versiossa. Koodit ovat erilaiset myöskin PlaNet ja PlaNet+ -versioissa. Mikäli versiokohtainen koodi ja yritysnimi eivät ole oikein, ohjelma toimii DEMO-versiona, eikä tallennus ole mahdollista. Mikäli on tehnyt aikataulua ja huomaa että tallennus ei onnistu, niin ei kannata sulkea ohjelmaa - koodin voi syöttää ohjelman käytön aikana.

29.10.15 PlanMan Project -ohjelmassa kannattaa käyttää hierarkkista aikataulurakennetta. Tehtäväkokonaisuuksia voi ajoittaa ryhminä summajanasta siirtämällä.
Huom! ryhmittely-toiminnolla saadaan vaihtoehtoisia "hierarkia" kokonaisuuksia. Ryhmittelyssä käytettävä tieto laitetaan omaan kenttäänsä esim. Omiin tekstikenttiin.
Referenssi-määrityksellä voi esim. päätehtävän tiedon siirtää suoraan kaikille alatehtäville automaattisesti.

29.10.15 
PlanMan Project -ohjelmassa kannattaa tallentaa base-projektille oman projektimallin mukainen ulkoasu. Tällöin jo avatessa saa halutun näköisen pohjan käyttöön. Aloittaa voi esimerkiksi yrityksen nimen sijoittamisella otsikkoon. Minulta löytyy jo valmiiksi esim. talonrakennukseen, urakointiin ja maanrakennukseen soveltuvat mallit. Huom! Sovellusasetuksissa voi määrittää myös oletusprojektin tähän käyttöön.

12.3.14 
Planet 6.3 asennus windows7 järjestelmällä:  " An error occurred during the installation of assembly. Microsoft.VC80.CRT,type="8.0.50727.42",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",processorArchitecture="x86". Please.." -> ohjelman uudelleen asennus auttoi (toisinaan myös latauksessa tullut virhe on aiheuttanut häiriön)

11.9.13 PlaNet 6.4.1 versiossa summatehtävän pakkoalun poistaminen sekoittaa aikataulun ajoituksen. Osa tehtävistä ajoittuu vuoteen 1970, josta kalenteri alkaa. Pahimmillaan tiedosto on vioittunut niin ettei sitä saa enää auki ohjelmalla.

11.9.13 PlaNet 6.3, 6.4 ja 6.4.1 versioissa on laskentavirhe tunneissa. Kun kirjaa ensimmäisen toteutuman jollekin tehtävälle, kirjautuu viimeisen hierarkiarakenteen suunnitellut tunnit kahteen kertaan. Ei ainakaan kannata laittaa viimeiseksi tehtäviä joissa on iso tuntimäärä. Virhe on niin hämmentävä, ettei sitä uskonut ennen kuin itse kokeili. Kiitokset Harrille löydöstä.

11.9.13 PlaNet 6.4 -versiossa ei toimi tavoitetuntikäyrä. Eli jos käytetään tehtäväkuvaajaa tuntien kehittymisen havainnollistamiseen, sen saa suunnitelluista, toteutuneista ja jäljellä olevista, mutta ei tavoitteellisista tunneista. Havainnointi aikataulumuutosten vaikutuksesta resurssitarpeeseen ei onnistu versiolla.

6.9.13 Määrien summaus hierarkiassa toimii omia aikojaan (PlaNet versiot 6.4.1 ja 6.4). Määrä-kenttä on hierarkiassa summautuva, mutta antaa virheellistä tietoa, kun määrän yksikkö ei vaikuta (ihan sama onko kpl, jm jne).
Määrien summauksen päälle ja pois laittaminen auttaa. Projekti-valikko -> Projektitiedot-ikkuna -> Hierarkia-välilehti -> Hierarkiasummaus-painike. Jos ei määriä käytä aikataulusuunnittelussa, ei tietenkään haittaa, mutta kun syytä olisi käyttää.

6.9.13 Tilanneviivan piirto ei toimi tavoitteen mukaisesti ( PlaNet versiot 6.4.1 ja 6.4). Myöskään tilanneviivan piirtämiseen liittyvät ohjaukset (tapahtumat, ohitus/ ei vaikuta) eivät toimi.

15.11.12 Toimivatko Planet/ PlanMan Project ohjelmistot Applen koneissa eli Maceissä?
Ei normaalisti. Vaatii Windows-käyttöjärjestelmän. Maceihin on saatavissa rinnalle Windows (käynnistys esim. Parallels Desktop työkalun avulla).

16.11.11 Olen yrittänyt ladata Planet 6.3 ohjelmaa sivuiltanne, mutta kun pääsen lataus sivulle ja yritän ladata kyseisen ohjelman, niin aukeaa uusi sivu, jossa on ns. sian saksa tekstinä eikä tallennus kuvaketta.
Sivustoissa oli puute, joka tuli esiin IE-selaimella. Vinkkinä! Jos joku selain ei toimi, niin kannattaa kokeilla toista. Tämän voi huomata esim TUI:n sivuilla (Oma matka)

8.7.11 PlaNet-ohjelmistoissa tiedostomuoto on pysynyt samana 6.2, 6.3, 6.4 ja 6.4.1 versioissa, joten tallennus ja avaus toimivat ristiin. 6.4-versiossa ei ole enää mahdollisuutta tallentaa 6.0 ja 6.1 muotoihin.